Math Game Multiplayer – Min första app

I ett par inlägg framöver tänkte jag presentera de olika appar jag utvecklat, dels för att det kan fungera som referenser och ge en inblick i vad för något jag finner intressant och skoj. Jag tänkte börja med min första app, som tidigare hette 24 Multiplayer, men av juridiska skäl fick döpas om. Appen kan du hitta här på App Store

Math Game Multiplayer är ett spel inspirerat av ett kinesiskt spel som spelas med kortlekar och ett par varianter av spelet existerar. Jag och min fru brukade i Japan spela detta med en vanlig kortlek, och spelets regler är enkla. Man vänder upp 4 kort och genom att räkna ihop dessa med hjälp av plus, minus, gånger och delat med ska man få fram talet 24. Problemet vi hade var bland annat att vi inte visste om det fanns en lösning till de uppvända korten, eller om vi bara inte kunna komma på det. Problem nummer två var att det ibland var svårt att avgöra vem som löste det först. Vi slog handen i bordet för att avgöra vem som var först, även detta var ibland svårt i vissa fall, men största problemet var att vi ofta spelade på caféer och i Japan av alla länder bankar man inte händerna i bordet på caféer.mathgamemultiplayer

Efter att ha tagit en ruskigt effektiv och bra iOS kurs på iTunes University från Standford, där ett av deras uppgifter handlade om ett annat kortspel, insåg jag att 24 (som spelet så enkelt kallas) hade gjort sig bra som ett multiplayer spel på en iPad. Jag skred direkt till verket och spelet löste båda problemet: Enbart kort med möjliga lösningar visas och med knappar för varje spelare (2-4) sköter spelet själv vem som är först.

Överlag är jag nöjd med att detta blev min första iOS app på App Store. Det är mycket jag skulle vilja förbättra nu, bland annat utseende och mer inställningar i spelet, men tyvärr inget som har någon hög prioritet för tillfället.

Lite snabb fakta

  • Appen släpptes 30 Maj 2014
  • Skriven i Objective C
  • Flest nedladdningar kommer från Kina
  • Frugan sitter fortfarande på plats #1 i single player mode

Det var Math Game Multiplayer det, och nästa app jag släppte var Whack Some Bees som jag tänkte presentera i nästa inlägg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *