Välkommen till min nya blogg

Jag tänkte att det är på tiden att jag drar igång en förhoppningsvis aktiv blogg. Den förra uppdaterades dålig och smutsades ner med orelevanta inlägg. Jag ska försöka hålla de flesta inläggen relativt korta och istället fokusera på att skriva oftare. Frågan kvarstår dock, vem är Viktor Nilsson?

Sen 2004 har jag bedrivit verksamheter på internet till och från, bland annat e-handel, sälja saker på tradera, diverse hemsidor inom olika nischer. Däremot har detta ständigt varit på en hobbynivå och bedrivits samtidigt som studier eller jobb och några fantastiska pengar har jag inte sett till men visst ökar intäkterna sakta men säkert (frågan är dock hur säkert detta egentligen är, kommer tas upp i en senare post).

Intresset för webbprogrammering har funnits sedan starten 2004 då jag utvecklade en e-handelsplatform som första projekt (var väl lite att ta sig vatten över huvudet, men även med mycket ful kod och säkerhetsluckor som heter duga gjorde denna sitt jobb och jag kunde bedriva e-handel och lärde mig mycket), och nu studerar jag webbprogrammering vilket är bra för att i framtiden på ett bra och agilt vis kunna utveckla större webbapplikationer.

Men webbprogrammering är inte det enda som jag fått sätta mig in i för att köra diverse webbprojekt på nätet. SEO är en ständigt återkommande faktor i alla webbprojekt jag sysslar med. Jag hoppas sakta men säkert försöka bero mindre och mindre på Google, men för tillfället blir det en hel del SEO.

Bloggen kommer ta upp mycket av mina erfarenheter online och jag hoppas kunna bidra till motivation och förhoppnigsvis även inspiration till folk som sysslar med detta i mindre skala eller är intresserade att komma igång. Jag är dock bara en i mängden som valt att dela med mig av min resa och jag skulle bli jätteglad om folk delar med sig av sina åsikter och erfarenheter här på bloggen, och rättar mig där jag har / ni tycker jag har fel.

Något bloggen inte direkt kommer ta upp men som jag spenderat mycket tid på / i är Japan och japanska. Tyvärr inget jag använder i dagsläget men jag hoppas att denna kunskap kommer att komma till användning i framtiden.

Tack för att du kikade in och bloggen kommer sakta men säkert att fyllas med information. Kommentera gärna om det är något ni undrar över eller om det är något specifikt ni vill att jag ska ta upp här i bloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *