iOS utvecklare på Cybercom

Anledningen till varför studierna inte gått speciellt bra är för att jag under snart ett år jobbat på Cybercom som iOS utvecklare. Det var i början av hösten 2014 som jag fick syn på en jobbannons där ett företag i Västra Hamnen i Malmö sökte en iOS utvecklare. Jag hade vid det här laget redan lanserat min första app (Math Game Multiplayer) och jag hade ytterligare en på gång. Jag var väldigt osäker på hur mina kunskaper skulle göra sig på ett riktigt företag, då jag då än så länge nästan enbart utvecklat webbplatser och appar till mig själv. Men vad hade jag att förlora på att i alla fall dra iväg ett mail och fråga om det var lönt för mig att ens officiellt försöka ansöka om tjänsten. Jag fick dock ett positivt svar och skrapade ihop allt jag hade av värde i en portfolio och sökte, och nu är jag anställd som iOS utvecklare på det underbara företaget Cybercom där jag utvecklats enormt mycket det gångna året. Jag har fått jobba i ett flertal olika projekt i olika storlekar inom både apputveckling och webbutveckling. Bara positivt att säga om detta! Tack Cybercom för att ni gav mig chansen!

Jag vill passa på att prata lite om hur mitt egna företag och dess ekonomi påverkats av detta, och hoppas inspirera andra som också håller på med lite projekt för att dra in en passiv inkomst, eller som funderar på att starta: Trots att jag i princip enbart la ett par timmar i månaden på mina egna projekt ökade intäkterna år 2014 75% jämfört med 2013. Nu 2015 ser det ut som att intäkterna kommer hamna på ungefär samma som år 2014, trots den i princip obefintliga tiden jag lagt ner. Trots att det inte är några pengar jag kan leva på som rullar in varje månad, är det fortfarande pengar jag inte gör mycket för att få in i plånboken. Jag ska dock säga att jag lagt många timmar på många olika projekt som aldrig genererat en enda krona, men nu är jag glad att jag kan glida på vågen så länge den varar. Vi avslutar med ett passande citat från Pat Flynn: ‘It’s all about working hard now so you can sit back and reap the benefits later‘. (Lyssna på hans podcast!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *